5 Idei pentru amenajarea camerei copilului

Fiecare parinte doreste sa ofere ce este mai bun pentru copilasul lui. O camera minunata si perfect echipata este visul multor copii. Este minunat sa planuiti camera micutului, sa alegeti mobilierul, culorile pentru pereti si accesoriile. Am adunat pentru toti parintii grijulii, sfaturi utile, datorita carora o sa fie o adevarata placere aranjarea camerei, pentru viitorul membru al familiei.

amenajare camera copil

  1. Desigur, totul incepe cu planificare. Daca veti planifica cand sa incepeti cumparaturile, veti termina mai repede treburile, pentru ca copilasul sa primeasca o camera de vis. Planul cu siguranta o sa va fie de foarte mare ajutor, cand o sa incepeti lucrarile.
  2. Amenajarea camerei incepe cu alegerea culorilor pentru pereti. Puteti sa amenajati in mod clasic camera celui mic, adica albastru pentru baieti si roz pentru fete, insa puteti sa decorati camera si mai modern, utilizand culori mai moderne. Puteti sa optati pentru culori pastel, portocaliu sau verde deschis, indiferent de genul copilasului. La alegerea culorii, va trebui sa tineti cont si de marimile camerei. Pentru incaperi micute nu sunt recomandate nuantele mai inchise si nici prea inchise, in cazul camerelor mai mari insa veti putea alege mai usor culorile si chiar, puteti sa combinati culorile.
  3. Urmatorul pas este alegerea designului sau temei. In mod sigur doriti sa amenajati o camera copil demn de invidiat, insa bebelusii la inceput nu o sa tina cont de design, iar pe masura ce creste, este posibil sa aiba alte preferinte, in ceea ce priveste personajele din desene sau povesti. In acest caz, este recomandat sa optati pentru un design simplu, usor de schimbat.
  4. Urmeaza alegerea mobilelor. La inceput o sa aveti nevoie de patut, dulap si masa de infasat. Alegeti mobilele pe termen lung, astfel va trebui sa fie rezistente. In ceea ce priveste culoarea, aceasta va trebui sa potriveasca la cele utilizate de pana acum. Design-ul mobilierului, ca si cel al camerei, va trebui sa fie mai simplu, usor de asortat. De asemenea, optati mai ales pentru mobilier multifunctional.
  5. Camera va trebui sa fie si personala, astfel nu uitati de jucarii si de diferite elemente decorative, dedicate copiilor. Dupa nastere, veti putea pune pe pereti si in rame speciale, fotografii de-al bebeluslui.

Articole pe aceeasi tema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *