8 Sfaturi Pentru Alegerea Numelui Pentru Bebelusi

alegere nume copii

Venirea copilasului pe lume este asteptata cu drag de catre toti parintii. Fara indoiala fiecare parinte doreste sa ofere ce este mai bun pentru micutul lui. Numele este primul lucru primit de catre parinti, dar alegerea celui mai potrivit nume este mai dificil decat pare la inceput. Ca sa usuram munca viitorilor parinti, oferim cateva ponturi, pentru gasirea numelui perfect.

  • Cel mai important este ca parintii sa aleaga numele impreuna. Incercati sa gasiti un nume care sa fie pe placul dumneavoastra dar si al partenerului.
  • Luati in considerare si numele de alint. Fiecare nume poate fi poreclit in diferite moduri. Daca nu va place, mai bine renuntati la numele ales, deoarece foarte probabil, la gradinita si inca la scoala o sa fie poreclit.
  • Numele ales trebuie sa fie usor de pronuntat. Numele nu ar trebui sa inceapa cu aceleasi consoana sau vocala, ca si numele de familie, deoarece poate fi pronuntat mai greu.
  • Evitati si numele la care ultima silaba a numelui de familie se repeta la inceputul numelui, fiinda si acest lucru poate ingreuna pronuntarea.
  • Tineti cont si de semnificatia numelui, fiindca s-ar putea ca originea sau povestea numelui sa nu fie pe placul dumneavoastra sau chiar a copilului, pe masura ce va creste.
  • Numele trebuie sa fie si la moda. Nu este problema daca numele ales de catre dumneavoastra este si pe placul altor parinti.
  • Daca numele este scurt, atunci alegeti un prenume mai lung. Aceleasi regula se aplica si viceversa.
  • In mod oficial, puteti sa alegeti doua prenume pentru copilas. Daca numele intreg nu este foarte lung, nu este o idee rea, deoarece daca unul nu o sa fie pe placul copilului mai tarziu, poate sa il foloseasca pe celalalt. De asemenea acest lucru poate fi si un compromis intre parinti, daca nu pot sa se decida asupra unui singur nume.
Te-ar putea interesa si:   12 cauze comune ale plansului la bebelusi

Indiferent ca alegeti un nume retro, clasic sau unic, este important sa fie pe placul dumneavoastra si placut la pronuntare, deoarece copilul o sa poarte numele ales de catre dvs. o viata intreaga.

 

Articole pe aceeasi tema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *