Avantaje si dezavantaje in folosirea suzetei

O dilema mare dupa nasterea micutului, este sa ofere sau sa nu ofere suzeta pentru copilasi. Sunt diferite avantaje si variate dezavantaje, in functie de care parintii pot decide care este cea mai buna optiune.

suzeta

Puteti sa oferiti suzeta pentru bebelus, datorita urmatoarelor avantaje:

  • Primul motiv pentru care majoritatea parintilor decid sa ofere suzeta copilasului, este ca aceasta are un efect calmant asupra celui mic. Cu ajutorul suzetei, cei mici pot imita mecanismul de alaptare si aceasta este motivul pentru care se calmeaza mai usor. Din acest punct de vedere, suzeta este de mare folos daca mergeti la vizite sau la locuri necunoscute inca pentru copilas. Daca veti avea suzeta la dumneavoastra, nu va trebui sa va faceti griji din cauza plansului sau ca o sa fie nelinistit.
  • Cei mici reusesc sa adoarma mai repede cu suzeta, tocmai pentru ca se calmeaza perfect si pentru ca in mod ciudat, ii ofera si o stare de siguranta. Bineinteles, cu ajutorul suzetei cel mic va petrece un timp mai scurt treaz noaptea, deoarece o sa adorma la loc mai repede.
  • In ceea ce priveste sanatatea si frumusetea dintilor copilasilor, trebuie precizat ca este mai bun ca cel mic sa primeasca suzeta, decat sa opteze pentru suptul degetului.

Dezavantajele folosirii suzetei:

  • Primul dezavantaj care ii sperie pe parinti, este ca va trebui sa il dezobisnuieasca pe cel mic de suzeta, ceea ce in majoritatea cazurilor este un proces foarte greu. Copilul va fi separat de un obiect care l-a linistit zi si noapte. Trebuie sa stiti ca procesul devine mult mai greu, pe masura ce copilul creste. De asemenea, daca nu doriti sa cauzati o trauma copilului si lasati sa foloseasca suzeta, este posibil ca la gradinita ceilalti copii sa rada de el.
  • Copii mai mari care inca folosesc suzeta, deseori scapa suzeta din gura. Desigur, dupa aceasta pun din nou suzeta in gura, fara sa fie spalata. Acest lucru este periculos din cauza murdariei care o sa fie pe suzeta. In acest fel, este important sa tineti cont de faptul ca va trebui sa dezinfectati foarte des suzeta.
  • Cum am amintit mai devreme, copii se linistesc multumita suzetei si adorm mult mai repede. Pana la varsta la care inca nu pot sa puna din nou suzeta in gura, noaptea se vor trezi de fiecare data, cand suzeta o sa cada afara din gura.
  • Este posibil ca copilasii care au primit suzeta, sa nu reuseasca sa suga corect de la sanul mamicii. Acest lucru nu se intampla insa in cazul fiecarui copilas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *