Construirea unei relaţii bune cu persoanele care iti ingrijesc copilul

gradinita

Munca ta nu s-a terminat doar pentru ca ai gasit gradinita sau cresa de vis. De fapt, este doar inceputul. Persoanele care iti ingrijesc copilul se bazeaza pe tine sa-ti tii cuvantul – ele au grija de copilul tau  in conditii de siguranta si securitate in timp ce esti la munca, si esti de acord sa nu profiti de ele.

Suntem o echipa, spune Elice Webster, fondator si director al Centrului cultural al copiilor din Marin, Sausalito, California. Daca este nevoie de un sat pentru a creste copilul tau, adauga ea, satul tau este compus, in principal din familia ta, prietenii tai, cresa sau gradinita copilului tau.

Unele indicii privind construirea unei relatii bune cu persoanele care iti ingrijesc copilul:

Du-te la timp dupa copil. Urgente se intampla oricui, si esti obligat sa intarzii din cand in cand, dar fa tot ce se poate pentru a fi punctual. Daca anticipezi o intarziere devreme, suna la gradinita, la cresa sau la furnizorul de servicii de ingrijiri a copiilor.  Au si educatoarele viata lor , spune Webster, si atunci cand tu ajungi tarziu, intarzie si ele la programarile si intalnirile lor. Ea spune ca este posibil ca si educatorii sa aiba proprii lor copii, pe care sa trebuiasca sa-i ia la timp.

Preda toate actele necesare. Chiar inainte ca cel mic sa trebuiasca sa mearga la cresa sau la gradinita, ti se vor cere un teanc de documente cum ar fi fisa cu vaccinuri si certificatele de iesire din spital. Legile de stat impun ca toate centrele sa se conformeze acestei ordonante, asa ca ajuta-i pe cei de la cresa sau gradinita si preda toate actele la timp.Pe parcursul anului scolar va trebui sa-ti dai acordul ca cel mic sa plece in excursie sau sa autorizezi  educatorii sa dea medicamente copilului, cum ar fi antibiotice pentru o infectie la urechi. Semneaza-le imediat si  preda-le.
Discuta orice problema imediat cu directorul gradinitei sau cu educatorul. Este intr-adevar cel mai eficient mod de a aborda problemele , spune Webster. Imi faci o favoare atunci cand indici un punct mort in activitatea mea.
Citeste toate avizele si e-mailurile primite de la cresa sau gradinita. Cand vezi un teanc de lucrari in dulapiorul copilului, nu-l arunca la cosul de gunoi. S-ar putea pierde pe informatii valoroase despre inchiderile anului scolar, excursii, sau evenimente speciale. Nu este corespondenta nedorita, spune Ron Lynch, proprietarul a doua gradinite din Ann Arbor, Michigan. Noi incercam sa te tinem la curent cu toate activitatile la care am dori sa participi.  In timp ce esti la cresa sau gradinita, verifica avizierul pentru alte anunturi.
Participa la toate reuniunile obligatorii, si daca nu esti sunteti disponibil, din motive de urgenta, anunta personalul. Fie ca este vorba despre o intalnire parinte-profesor sau un atelier de lucru special pe o anumita disciplina, cresa sau gradinita iti recomanda astfel de evenimente deoarece personalul  simte ca parintii vor beneficia cu adevarat de pe urma acestora. Si evenimentele scolare sunt un mod minunat de a intalni alti parinti care va vor impartasi din experientele lor si iti vor mai spune si alte locuri de joaca.
Asigura-te ca copilul are toate accesoriile de care are nevoie. Pastreaza un rand de haine in dulapiorul sau, in cazul in care face in pantaloni. Daca copilul tau vine acasa purtand hainele de rezerva, asigura-te ca a doua zi ii duci un set nou.  In cazul in care grupa copilului tau  face un proiect de arta special, asigura-te ca are toate instrumentele necesare.
Anunta la cresa sau la gradinita orice boala a copilului. Germenii calatoresc rapid in randul copiilor. Supraveghetorul  trebuie sa stie daca copilul tau a fost expus la vreo boala extrem de contagioasa, cum ar fi hiperemie conjunctivala sau varicela, sau o boala mai frecventa, cum ar fi o raceala sau tuse. Orice boala contagioasa trebuie sa fie raportata, pentru a-i anunta si pe ceilalti parinti.
Anunta personalul in cazul in care copilul are nevoie de mai multa atentie intr-o anumita zi. Daca micutul tau nu a dormit bine cu o noapte inainte, sau partenerul tau este plecat intr-o calatorie de afaceri si cel mic ii simte lipsa, anunta personalul cresei sau gradinitei. In acest fel vor fi capabili sa-i ofere copilului toata atentia de care acesta are nevoie.
Anunta personalul daca rutina copilului tau se va schimba intr-o anumita zi. In cazul in care bunica vine in oras si vrea sa ia copilul dupa-amiaza, vorbeste cu asistentul. Cresele si gradinite nu pot sa lase copilul pe mana nimanui fara permisiunea ta. In cazul in care iei copilul mai devreme, pentru o programare la doctor, anunta, de asemenea, personalul.
Si, desigur, plateste taxele la termen. Asa-i corect. Nu te lasa asteptat cand trebuie sa platest cresa sau gradinita. Nu este placut sa-i faci sa te astepte cu plata.

Te-ar putea interesa si:   Sfaturi pentru schimbarea scutecelor la bebelusi

 

Articole pe aceeasi tema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *