Copiii si televizorul

Nimeni nu poate contesta capacitatea televizorului de a ne acapara vietile.

Intrebarea este daca chiar va doriti ca viata copilului dvs sa fie acaparata de televizor.

copil care se uita la televizor

Prescolarul trece printr-o perioada de dezvoltare mentala, fizica si emotionala fantastica. De aceea, Academia Americana de Pediatrie(AAP) recomanda sa nu se depaseasca limita de 2 ore de vizionare zilnica a unor programe educative, lipsite de violenta, special concepute pentru prescolari. Copilul dvs isi poate petrece timpul in mod minunat explorand lumea, nu zacand in fata unui ecran. Prin urmare, o jumatate de ora de liniste castigata cat cel mic se uita la programul pentru copii preferat nu este un capat de tara. Insa nu uitati ca aceasta este perioada propice pentru a invata ce inseamna moderatia si pentru a deprinde bunele obiceiuri.

Nu schimbati canalele. Odata ce emisiunea aleasa s-a terminat, inchideti televizorul. Unii parinti limiteaza folosirea televizorului la urmarirea de DVD-uri; astfel, cand programul s-a terminat, timpul alocat TV-ului a expirat.

Televizorul nu trebuie folosit ca zgomot de fundal. Poate interfera cu procesul de invatare.

Mesele trebuie luate la masa, in familie, nu in fata televizorului. Masa in familie este o ocazie perfecta pentru a deprinde bunele maniere si pentru a stimula comunicarea.

Incercati ca programul de TV sa fie fix, asa incat copilul sa stie cand sa se astepte sa aiba voie la TV, nu sa il priveasca ca pe o posibilitate permanenta. Astfel, luptele legate de butonul pornit/oprit se vor reduce.

Urmariti aceleasi programe ca si copilul dvs; la aceasta varsta multi copii nu sunt capabili sa deosebeasca realitatea de fictiune, asa ca ar putea avea nevoie de ceva ajutor si interpretari.

Te-ar putea interesa si:   8 Sfaturi Pentru Alegerea Numelui Pentru Bebelusi

Asigurati-va ca cine sta cu copilul cunoaste regulile dvs si le aplica.

Fiti un model pentru copilul dvs. Este greu sa ii explicati cu telecomanda in mana, de ce el nu are voie sa stea in fata televizorului intreaga dupa-amiaza, asa cum faceti dvs.

Articole pe aceeasi tema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *